אקספו קזחסטן

בחודש יוני האחרון חזרה משלחת של 20 סטודנטים ומרצים מתערוכת אקספו 2017 בעיר אסטנה שבקזאחסטן. המשלחת של תילתן כללה סטודנטים מכל מסלולי הלימוד, משנים א' ב' ג'. תילתן אשר נבחרה ע"י משרד החוץ הישראלי זו הפעם השנייה, הציגה בין השאר כחלק מהביתן הישראלי תערוכה, אותה יצרו הסטודנטים לעיצוב. מטרת התערוכה הייתה להנגיש את נושא האקספו -״אנרגיות העתיד״.

IMG_1001

התערוכה שעבורה נדרשה לוגיסטיקה לא פשוטה, הכוללת הטסת חומרים, לוחות, הדפסות ועוד, הציגה סדרת "בורדים" (לוחות) שהוצגו בפני קהל מבקרי האקספו, וכללו מידע אודות אמצעי אנרגיה חלופית: רוח,מים, צמחייה, מיחזור, סולאר, ננוטכנולוגיה ועוד.

במקביל להצגת התערוכה, הוביל סגל המכללה נבחר ווארקשופ (סדנה) במשך 5 ימים, בה לקחו חלק כ- 20 סטודנטים מתילתן וסטודנטים מהאקדמיה לעיצוב באלמטי, קזחסטאן אשר עבדו יחד בצוותים משותפים במטרה למצוא פתרונות עיצוביים בתחום האנרגיה החלופית. המיצגים הסופיים כללו, עיצובים גרפים, עיצובים תעשייתיים, סרטונים ואנימציות, עיצובי אדריכלות, עיצובי מוצר ואריזה ועוד.

התוצרים הסופיים הוצגו בסוף הסדנא בפרזנטציה בפני אנשי מקצוע בכירים.

פרוייקטים שפותחו בוורקשופ קזאחסטן 2017

 

empower

EMPOWER

משחקי המחשב והאפליקציות מחליפות לאט לאט כל מיני פעילויות אחרות, ופותחות דרכים חדשות גם בתחומים שבאופן מסורתי נעשו על ידי בני אדם. קבוצה זו התמקדה באנרגיה האצורה של ג׳סיקה, חברת הקבוצה, שרוצה לשיר לפני קהל אך יש לה חרדה, ואנשים אחרים עם פחד קהל, אשר זקוקים לאימון קבוצתי ולא יילכו אליו, מתוך החשש להיחשף. פעילויות נוספות שניתן להתגבר על מחסום פחד הבמה הם דיבור לפני קהל (הרצאה). האפליקציה מתחברת למשקפי מציאות מדומה (שהקבוצה בנתה בעצמה בכישרון רב תוך מחזור חומרים מהסביבה- קרטון גלי מאריזות ועדשות מ״כתף״ של בקבוק מים מינרליים, שהודבקו יחד ומולאו במים). לכל שלב ושלב, השחקן מזמין מספר גדל והולך של חברים מהפייסבוק (אליו מתממשקת האפליקציה), אשר שומעים אותו בשידור לייב ומגיבים. המשחק רואה במשקפי המציאות המדומה את הקהל בהדמיה של במה,  וחווה תהליך של התקדמות אמיתית. בסוף התהליך, הוא מוכן נפשית לעבור למציאות, ויודע שיש חברים שיתמכו בו גם בתהליך הזה.


 

bluelife

Blue Life

בכפרים רבים בקזחסטן ובארצות אחרות, טרם נפתרה בעיית הבאת המים מהבאר או הנהר אל הבית. מכיוון שהגברים יוצאים לעבודה, הנשים הן אלה שנאלצות להביא את המים, בעגלות או בכדים, בדרכים אלא טובות, לפעמים אף ממרחק של 2 ק״מ. אחת הסטודנטיות הקזאחיות מהקבוצה שעבדה על פרויקט זה, היא שהעלתה את הסיפור על סבתא שלה. הקבוצה הזדהתה עם הסיפור וחקרה את האפשרויות השונות. המסקנה הייתה, שעדיף לאגור את המים בימים שיורד גשם (והם אינם מעטים בשנה) בסביבת הבית.
מבין הפתרונות השונים שעלו, בלט במיוחד הפוטנציאל של מערכת מיכלים המתחברים זה אל זה כמו לגו, שיאגרו את מי הגשמים. כל מיכל בפני עצמו הינו בגודל שקל לשנע לכל בית בכפר. ההרכבה קלה, המיכלים דקורטיביים ויכולים להשתלב בעיצוב הבית. mההשקעה בקיר כזה אמורה להיות בהישג יד של המקומיים. הוצעו שני כיוונים של עיצוב פנים (מפואר ופשוט) ועיצובים דקורטיביים ומרשימים שניתנים להתאמה אישית. המיכלים מוצבים בתוך הבית כדי למנוע קיפאון, ומערכת סולארית קטנה תורמת לחימום כדי למנוע קיפאון ולספק מעט חשמל לבית הסבתא. בנוסף, נבנה אתר לחברת ״Blue Life" המספק הסבר על המוצר. הרעיון הזה זכה להתעניינות השופטים עקב הרלבנטיות שלו, והחל דיון מעניין ביניהם לגבי היישום שלו 🙂 לכן גם זכה במקום השני.


 

kfafa

KFAFA

עודף אנרגיה פנימית יכול להפריע, גם לאדם שחווה אותו וגם לסביבה. פיראס, אחד הסטודנטים בקבוצה זו, חי את הקצב. בכל רגע נתון הוא מתופף על הגוף שלו ועל כל מה שנקרה בדרכו. הקצב אף מפריע לו להתרכז ולשמוע את דברי המרצים. הקבוצה החליטה לתעל את האנרגיות של פיראס ולהקל עליו, ופיתחו עבורו ועבור אנשים כדוגמתו כפפות, שמרככות את צליל ההקשה ובכך מפחיתות את ההפרעה לסביבה, ובו-זמניתף באמצעות אפליקציה ייעודית, מאפשרות להקליט את המוסיקה שנוצרת, לסמפל אותה ולערוך קטעים מוסיקליים שאפשר יהיה לשמוע ולהשמיע שוב ושוב. בנוסף, המערכת תוכל להקליט את דברי המרצה ולהוסיף לו באופן אוטומטי קצב, ובדרך כזאת קל לפיראס ללמוד ולזכור את החומר.


 

Origin

החיים המודרניים הרגילו אותנו להיות מקושרים לרשת האינטרנט בכל מקום ובכל זמן. מכשירי הטלפון הניידים שלנו זקוקים, גם לטעינה חוזרת וגם לתקשורת זמינה. כשמטיילים במקומות גבוהים, עמוקים, רחוקים מיישובי קבע, אין תקשורת ואין אפשרות לטעון את המכשירים. לפעמים זה עלול להגיע לסכנת חיים.

אבל, האנטנות הקיימות מכוערות, אינן משתלבות בסביבה וצורכות אנרגיית חשמל מהרשת ולכן דורשות עבודות תשתית שיהרסו את המקומות היפים. הקבוצה שעבדה על פרויקט זה, המציאה מתקן דמוי עץ, שישתלב בסביבה בצורה הרמונית, יספק לעצמו את האנרגיה באמצעות תאים סולריים בעלים ושבשבות שמופעלות באמצעות רוח.
המטייל יוכל לטעון את הטלפון הנייד שלו ולקבל וויפיי. אפשר כמובן להשתמש בהמצאה גם בעיר.
הפרזנטציה המושקעת והעכשוווית הוסיפה להתרשמות השופטים, שזיכו את הצוות במקום הראשון.
ולהשמיע שוב ושוב. בנוסף, המערכת תוכל להקליט את דברי המרצה ולהוסיף לו באופן אוטומטי קצב, ובדרך כזאת קל לפיראס ללמוד ולזכור את החומר.


 

SWITCH – Good Vibes

קמת בבוקר בלי אנרגיה? חזרת הביתה טעון באנרגיה שלילית? נהגת במכונית והפקקים מחרפנים אותך? דפקת את הזרת בפינה של המיטה.? כעס, תסכול, צער, כאב, שעמום – אנרגיות שלא משרתות אותנו, ומביאות אותנו לביצועים נמוכים ולאיכות חיים גרועה. וגרוע מכך – ההוויה של אנרגיות רעות גורמת למעגלים וגלים שאף מחמירים את המצב. מה לעשות? לעשות סוויץ׳. בראש, ברגשות. להיטען באנרגיות הנכונות, המחזקות. כדי שנוכל לחיות בבריאות משופרת וביצועים אפקטיביים.

איך עושים את זה? סדרת החיישנים של מותג סוויץ׳, מונחים על הגוף בנקודות האנרגיה של המרידיאנים – בשורש כף היד כשעון או צמיד, על הצוואר והחזה כמדליון או שרשרת, בחגורה, במשקפי שמש או בנעליים – כולם יחד וכל אחד לחוד יכולים לזהות את האנרגיות השליליות כשהן משתלטות עליך. חיישנים נוספים ברכב ובדירה, יגיבו לתחושותיך ויעזרו לך לשנות את האנרגיות באמצעות מוסיקה, מילים מחזקות וטכניקות אחרות לפי בחירתך, שניתן לשלוט ולהתנסות בהן באמצעות… אפליקציה כמובן. הקבוצה הציעה מיתוג לקונספט וכן עיצובים שונים לחיישנים, הן בקו מסורתי והן בקו עכשווי הייטקי, עיצוב חלל תצוגה שמייצג את הגלים האנרגטיים ועיצוב חדר שינה עם קירות מסך שיכולים להציג תמונות רקע משתנות לפי מצב הרוח המתאים.
באווירה טובה, כבר אמרנו?

תילתן באקספו מילאנו 2015